Itämeripäivän 26.8. ravintolahaaste

Paimionjoki-yhdistys on haastanut toiminta-alueensa ravintoloita mukaan Itämeripäivän viettoon torstaina 26.8. Ravintoloiden toivotaan tarjoavan luonnonkalaa tai muuta Itämeri-ystävällistä ruokaa. Syömällä luonnonkalaa ihmiset voivat herkullisella tavalla poistaa vesistöihin joutuneita ravinteita. Myös ravitsemussuositukset kannustavat kalansyöntiin kaksi kertaa viikossa. Paimionjoki on eniten Saaristomereen ravinteita laskeva joki ja siksi on tärkeää, että joen valuma-alueella tehdään kaikki mahdollinen ravinnekuorman pienentämiseksi.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Paimionjoki-yhdistyksen haasteeseen ovat vastanneet seuraavat ravintolat: Somerolta Someron Seurahuone, Koskelta Tl Kara ja Kosken Seo, Marttilasta Kuokantalo ja Grillikahvio Pikkulämmin, Paimiosta Cafe Asta ja Cafe Atsalea sekä Sauvosta Hakkisherkku. Kansalaisia kannustetaan ruokailemaan ravintoloissa ja tekemään päivästä samalla merkittävän tapahtuman. Ravintoloita kannattaa myös kiittää niiden tarjotessa ympäristölle ja terveydelle myönteistä ruokaa. Jotta tieto päivästä leviäisi, toivotaan ihmisten jakavan ruokailukokemuksiaan sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #itämeripäivä ja #paimionjoki.

Kaikki Itämeripäivän tapahtumat ja teot löytyvät osoitteesta www.itameripaiva.fi