Karinaisten jokipolku

Karinaisten jokipolku on perustettu 2021 Jokivarsikumppanien rahoittamana yksityisten maanomistajien maille.
Noin kilometrin mittainen polku kulkee Tarvasjoen mutkittelevissa maisemissa. Polun varrella pääset myös ihailemaan kahta koskialuetta.
Isontuvan Jäätelöbaarissa pääsee maistelemaan jokivarressa laiduntavien lehmien maidosta tehtyjä jäätelöitä.

Auton voit jättää heti Mäenpäänraitille käännyttyäsi sillan kupeessa olevalle levennykselle, jossa sijaitsee myös polun opastaulu. Opastauluun on koottu asiaa alueen historiasta sekä luonnosta, lisäksi taulusta löytyy kartta polusta.
Voit myös ajaa suoraan Isontuvan jäätelöbaarin parkkialueelle ja aloittaa retken pihapiirin laitumelta.
Osoite: Mäenpäänraitti 66, Karinainen

Polku kulkee osittain lehmälaitumen aitojen sisäpuolella. Suljethan siis portit huolellisesti perässäsi, ethän myöskään häiritse lehmiä, pysyttele etäämmällä.
Polku ei ole esteetön, matkan varrella on useammat aitojen ylitysrappuset sekä rinnepaikkoja. Sateisella kelillä polku saattaa olla liukas.

Muistutamme kävijöitä siitä, että kuljemme, että yksityisten omistamilla maa-alueilla: pidetään yhdessä huolta siitä, että arvokas lähiluontomme pysyy roskattomana ja kunnioitamme maanomistajien työtä ja omaisuutta. Polku menee osittain viljellyn pellon reunaa ja on tärkeää, ettei pellolla kuljeta. Pysytään siis selkeästi pientareen puolella!

Polun huollosta ja ylläpidosta vastaa Simolan pariskunta (Isontuvan jäätelön omistajat): jos hoidossa on puutteita tai sinulla on ideoita tai haluat osallistua polun ylläpitoon, ota heihin yhteyttä