JOEN MUISTI - Juva 100 vuotta seminaari 24.9.2016

Paimionjoki-yhdistys järjesti Juvan historiallista matkaa valottamaan kaksipäiväisen seminaarin lauantaina ja sunnuntaina 24.-25.9.2016 Tarvasjoen koululla, os.Hämeen Härkätie 753, 21450 Tarvasjoki.

Paimionjoelle rakennettiin ensimmäinen sähkön tuotantoon tarkoitettu voimalaitos vuonna 1916. Tämän Liedon Tarvasjoella sijaitsevan Juvan voimalaitoksen käyttöönotosta tulee syyskuussa 2016 kuluneeksi sata vuotta. Voimalaitoksen nykyinen omistaja on Koskienergia Oy, jolle Fortum myi Paimionjoen kolme voimalaitosta keväällä 2012.

Seminaari toteutettiin yhteistyössä Turun yliopiston, Liedon kunnan, Liedon museon, Kotiseutuyhdistys Tarvaiset ry:n, Valonian, Koskienergia Oy:n ja Paimion Sähkömuseon kanssa.

 

LAUANTAIN 24.9. puheenvuoroissa luomme katseen teolliseen kulttuuriperintöön yhteisön identiteettityön välineenä ja kuulemme Juvasta kotiseutumaisemana, paikalliskertomuksena ja ihmisten kokemuksena.

Katsomme veden pinnan alle ja pohdimme voimalaitoksen ekologisia vaikutuksia ja keskustelemme vesien tilan muutoksesta kulttuurisen syrjäytymisen ja kulttuurisen kunnostamisen käsitteiden avulla.

Seminaaripäivän loppuosa johdattelee sanoin ja kuvin voimalaitosvierailulle. Millaiseen maailmankuvaan ja yhteisöön Juvan voimalaitos rakennettiin vuonna 1916?

Lauantain lounaan ja kahvituksen valmistaa Tarvasjoen koulun keittiö. Lounas on omakustanteinen à 10 euroa, joka maksetaan käteisellä paikan päällä eli ikävä kyllä emme voi ottaa vastaan korttimaksua.

Seminaari on muutoin ilmainen ja kaikille ilmoittautuneille avoin tilaisuus.

Seminaarin ohjelma

Esitysten tiivistelmät

 

SUNNUNTAINA 25.9. lähdemme kulttuuriympäristökävelylle Juvan voimalaitoksen ympäristöön klo 12.30. Paimionjoki-yhdistys on aloittanut yhteistyössä maaseutuoppilaitos Livian, Kotiseutuyhdistys Tarvaisten, Liedon museon, Tarvasjoen urheilijoiden ja Härkätien ympäristönsuojeluyhdistyksen kanssa hoitotyöt Juvan alueella tavoitteena luoda alueelle kulttuuriympäristöreitti, joka tavoittaa läheisen koulun ja paikalliset asukkaat ensisijassa, mutta joka houkuttelee myös muualta tulevia tähän yhteen Paimionjoen mielenkiintoisimmista kokonaisuuksista.

JOEN MUISTI -seminaari on laadukkaiden ja vaikuttavien puheiden viikonloppu, jossa keskustelulle ja kohtaamisille jää tilaa.

 

Lisätietoja: Elina Tuomarila / 0400 211 857 / elina.tuomarila@somero.fi

Löydät tapahtuman myös Facebookista!