Neuvo2020-palvelun käyttö maan rakenteen ja peltojen kasvukunnon parantamiseen

Neuvo2020-palvelun kautta viljelijät ovat saaneet neuvontaa vain alvin hinnalla jo muutaman vuoden ajan. Jokaisella tilalla on käytettävissä 10 000€, mutta moni on kuluttanut summasta vain pienen osan tai ei ollenkaan.


Paimionjoki-yhdistys haluaa nostaa esiin mahdollisuuden käyttää Neuvo2020-rahaa heikompien peltojen tutkimiseen yhteistyössä neuvojan kanssa. Älä enää murehdi yksin, miksi jokin lohko ei vain tuota samanlaista satoa kuin muut. Tai jos ongelma on selvillä, voit miettiä yhdessä neuvojan kanssa menetelmiä sen selättämiseen. Tämän hetken kuumista aiheista kipsistä, rakennekalkista ja metsäteollisuuden kuiduista pääset varmasti myös keskustelemaan. Keinoja peltojen kunnostukseen on monia, mutta jokaisen pellon ollessa yksilö on niille jokaiselle muotoiltava omat ratkaisunsa.


Neuvojarekisteristä löydät kaikki Neuvo2020-neuvontaa antavat asiantuntijat ja voit tehdä rajauksia neuvontatoiveidesi mukaan.
Paimionjoki-yhdistys tekee yhteistyötä salolaisen Olli-Pekka Ruponen kanssa. Ruponen toimi vetäjänä Järki Pelto -hankkeessa vuosina 2017–2018 ja tuntee erityisesti savimaiden ongelmat. Ruposeen saat yhteyden puhelimitse 050 582 4645 tai sähköpostilla opruponen(at)gmail.com.