Opastauluissa pala Paimionjoen historiaa ja nykyisyyttä

Paimion Oinilan Jokipolulle on pystytetty kaksi opastaulua Paimionjoki-yhdistyksen toimesta. Toinen tauluista kertoo alueen luonnosta ja toinen esihistoriasta. Taulut löytyvät polun alusta Apilalta (os. Sähköyhtiöntie 4) ja lopusta kulttuuriladolta. Taulujen tekstit on koonnut Satu Närhi, taiton teki Johanna Marttila ja paino on toteutettu Ekokilvessä.

Oinilan Jokipolku kulkee keskustan alueella aivan Paimionjoen äärellä ja sen hoidosta vastaa Paimionjoki-yhdistys. Toteutuksen on mahdollistanut yhteistyö Paimion kaupungin, yksityisten maanomistajien ja toimintakeskus Apilan kanssa. Polku on haastava ja kulkee maaston muotojen mukaan. Pahimpiin paikkoihin on rakennettu tukirakenteita. Jokipolulla pärjää parhaiten kunnollisilla ulkoilukengillä.
Muistutamme kävijöitä siitä, että kuljemme sekä Paimion kaupungin että yksityisten omistamilla maa-alueilla: pidetään yhdessä huolta siitä, että arvokas lähiluontomme pysyy roskattomana ja kunnioitamme maanomistajien työtä ja omaisuutta. Polku menee osittain pellon reunaa ja on tärkeää, ettei pellolla kuljeta.

Syksyn retkeilyaikaa on vielä paljon jäljellä, joten nyt kannattaa lähteä ihailemaan ruskaa Paimionjoen rannalle!

Paimionjoki-yhdistys on saanut taulujen tekoon avustusta Varsin Hyvä ry:ltä EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.