Paimionjoelle viihtymään! -tapahtuma lapsiperheille 17.9.

 

Lounais-Suomen Kalatalouskeskus järjestää sunnuntaina 17.9.2017 Paimion Jokipuistossa Paimionjoelle viihtymään -kokoperheentapahtuman kello 10-14.

Tapahtumaa ovat yhteistyössä Kalatalouskeskuksen kanssa järjestämässä mm. Paimion kaupunki, Paimionjoki-yhdistys, Paimionjoen Kalastusseura, Suomen Vapaa-ajankalastajien Kalakummit (SVK) ja partiolippukunta Kairankiertäjät. Tapahtuman tavoitteena on tarjota kaikenikäisille elämyksellinen päivä Paimionjoen äärellä.

Lounais-Suomen Kalatalouskeskus ja Paimionjoen Kalastusseura järjestävät kalojen tunnistamiseen ja anatomiaan liittyvää yhdessä tekemistä ja SVK:n Kalakummit opastavat pienet ja isot innokkaat kalastajat onkimisen saloihin. Lähituntumaa jokimaisemaan saa partiolaisten kanssa, kun paimiolainen partiolippukunta Kairankiertäjät opastaa turvallisesti melomaan Paimionjoella.

Paimionjoki-yhdistys järjestää puolestaan jokivarsikävelyn, jolla tutustutaan Paimionjoen jokilaakson maisemiin ja jokirannan luonnonympäristöön. Kävelyllä testataan noin 3,5 kilometrin mittaista ”Oinilan jokipolun” reittiä ensi kertaa. Kävely on laatuaan ensimmäinen yleisökävely ja retkelle tulee varustautua korkeaa heinikkoa ja märkää maastoa ajatellen säänmukaisin varustein iloinen seikkailuhenki mielessä.

Jokipuiston huvimaja toimii infopisteenä, josta saa tietoa ja neuvoja Paimionjoen vesistöön liittyen. Tapahtuma on kaikille avoin ja ohjelma pyörii Jokipuistossa koko tapahtuma-ajan klo 10-14 poikkeuksena jokivarsikävely, jolle lähdetään klo 11.30 Jokipuistosta ja jonka kesto on noin 2 h.

 

Tapahtuman osoite: Jokipuisto, os. Sahurintie 5, Paimio.

Lehdistötiedote

 

Lisätietoja tapahtumapäivästä: Anu Niinikorpi, L-S Kalatalouskeskus, anu.niinikorpi@silakka.info, puh. 050 411 3667.

Lisätietoja jokivarsikävelystä ja siihen varustautumisesta: Elina Tuomarila, Paimionjoki-yhdistys, elina.tuomarila@somero.fi, puh. 0400 211 857.