Paimionjoki-palkinnon saajaksi Paimion seudun ympäristöyhdistys ry

Yhdistyksen syyskokouksen yhteydessä 8.12.2021 julkistettiin Paimionjoki-palkinnon saaja. Palkinnon arvo on 200€. Sen tavoitteena on tuoda esiin Paimionjoen vesistöalueella toimivien yksityishenkilöiden sekä paikallisyhdistysten ja -yhteisöjen tärkeä työ Paimionjoen hyväksi. Tämä työ voi olla esimerkiksi Paimionjoen virkistyskäyttöä tai tunnettavuutta lisäävää tai konkreettisia töitä veden tilan hyväksi.

Paimionjoki-palkinnon saajaksi vuonna 2021 on valittu Paimion seudun ympäristöyhdistys ry. Paimionjoki-yhdistyksen hallitus painotti valinnassaan erityisesti yhdistyksen talkoilla tekemän perinnebiotooppien hoitotyön pitkäjänteisyyttä; onhan ketojen hoito Askalassa Paimiossa alkanut jo 1990-luvulla. Lisäksi toiminta tavoittaa suuret kansanjoukot ja Askalan perinnemaisema on laajalti tunnettu Paimionjokilaakson helmi ja suosittu retkikohde. Tänä vuonna yhdistys on toteuttanut patopolun täydellisen ehostuksen ja uusinut ketotalon pihan opastaulun. Kesäinen ketoleiri ja syksyinen polttoleiri ovat olleet jälleen pienen yhdistyksen voimainponnistuksia.

Paimionjoki-palkinnon saajan valinnan teki Paimionjoki-yhdistyksen hallitus kahden hyvän ehdotuksen välillä. Palkinnon saajaksi esitettiin myös paimiolaista purokunnostusaktiivia Olli Malmbergia. Molemmat ehdokkaat saivat useampia suosituskirjeitä. Paimionjoki-yhdistyksen hallitus myönsi Olli Malmbergille kunniakirjan ja haluaa kiittää täten tähänastisesta tärkeästä työstä sekä kannustaa Malmbergia myös jatkossa. Olli Malmberg on jo vuosia tehnyt täysin pyyteettömästi töitä Paimion Vähäjoen sivuhaaran Karhunojan luontaisen taimenkannan eteen. Hän mm. inventoi ja kunnostaa kutusoraikoita ja tuottaa tärkeää tietoa havainnoimalla taimenen kutua. Kentällä ympäri Suomea asiasta tiedetään ja sitä arvostetaan suuresti.

Palkinto myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna palkittiin Anni ja Rauli Jalosen isännöimä Tiensuun tila Tarvasjoelta Liedosta. Tämän vuoden tapaan myös viime vuonna arvostettiin harvinaistuvien perinnebiotooppien hoitoa, sillä Tiensuun tila hoitaa jokivarren maisemia laiduntamalla.

psyy palkinto