Vaelluskalapäivän purokävely Paimion Karhunojalla

Lauantaina 21.5. vietetään maailman vaelluskalapäivää. Päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta vapaana virtaavien jokien ja vaelluskalojen tärkeydestä ympäri maailmaa. Haluamme juhlistaa päivää ja Paimionjoessa asuvia vaelluskaloja ja päätimme järjestää Paimion Karhunojalle, Paimionjoen taimenten kotipuroon tutustumisretken!

 

Tervetuloa tutustumaan lauantaina 21.5. klo 10:30 alkaen Karhunojassa asustavien taimenten elinympäristöön, niiden elämään purossa sekä alueella tehtyihin ja tuleviin virtavesikunnostuksiin. Saatamme myös päästä näkemään kevään ensimmäiset taimenen poikaset!

Kävelyn aikana myös lapsille aiheeseen liittyvää puuhaa sekä tietovisa, jossa pieniä palkintoja luvassa. Purokävelyn jälkeen pullakahvit ja mahdollisuus istuttaa oma pieni puu Karhunojan varteen puroympäristön hyväksi. Tapahtuman kesto noin kaksi tuntia.

Parkkitilaa on huonosti joten, jos mahdollista tule paikalle pyörällä tai kävellen. Auton voit jättää Koskelantien varteen (Koskelantie 10), muista huomioida muu liikenne. Mukaan kannattaa varata kumisaappaat/vedenpitävät jalkineet.

Jos kotoa löytyy polaroidut aurinkolasit, nappaa ne myös mukaasi. Ne helpottavat vedenalaisen luonnon tarkkailua.

 

Lisätietoa Karhunojalla tehdyistä kunnostuksista:
https://valonia.fi/uutinen/paimion-karhunojaan-kunnostettiin-koskipaikkoja/

 

https://worldfishmigrationday.com/event/river-project-visit-barrier-removals-fishway-levees-purokavely-karhunojalla/